menu

Programma

11.30 uur tot 12.15 uur Deltaprogramma in vogelvlucht - extra sessie

Gebiedsconferentie

12.00 uur tot 13.00 uur Ontvangst

13.00 uur tot 14.30 uur Opening en plenair programma

14.30 uur tot 15.00 uur Pauze

15.00 uur tot 16.30 uur Workshops

16.30 uur tot 17.30 uur Netwerkborrel

Wat u kunt verwachten

We ontvangen u graag vanaf 12.00 uur. Onder het genot van een broodje heeft u de gelegenheid te praten met de andere deelnemers. Voor nieuwkomers, zoals nieuwe wethouders of raadsleden, en betrokkenen die behoefte hebben om 'boven de bomen het bos weer eens te zien' is er een extra presentatie van 11.30 uur tot 12.15 uur. In een vogelvlucht geven we een terugblik over het Deltaprogramma, met bijzondere aandacht voor het Deltaprogramma Rijnmond-Drechtsteden.

Om 13.00 uur begint het plenaire gedeelte van de Gebiedsconferentie, waarbij de actualiteiten in en rondom het Deltaprogramma in de breedte aan de orde komen.

Na het welkom van dagvoorzitter Elisabeth van den Hoogen opent voorzitter van het gebiedsoverleg en burgemeester van de Gemeente Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, de Gebiedsconferentie.

Vervolgens praat programmamanager van Deltaprogramma Rijnmond-Drechtsteden Ina Konterman u kort bij over de recente ontwikkelingen van het Deltaprogramma Rijnmond-Drechtsteden.

Ruimtelijke Adaptatie is één van de belangrijke speerpunten van het Deltaprogramma. Wethouder van de gemeente Krimpenerwaard Ria Boere, dijkgraaf Hans Oosters en gedeputeerde Rik Janssen lichten met enkele mooie praktijkvoorbeelden toe hoe in deze regio aan ruimtelijke adaptatie wordt gewerkt.

Ook willen we u graag meenemen in de nieuwste inzichten rondom klimaatveranderingen. NOS-weerman en glacioloog Peter Kuipers Munneke vertelt daarvoor zijn verhaal over de verwachte klimaatsverandering.

Ook gaan we in op de verbinding tussen waterveiligheid en andere maatschappelijke transities, zoals de energietransitie, circulaire economie en digitalisering. We hopen u daarbij te verrassen met enkele prikkelende voorbeelden!

Tot slot gaat Elisabeth van den Hoogen in gesprek met deltacommissaris Wim Kuijken.

Van 15.00 uur tot 16.30 uur kunt u deelnemen aan een van de vijf workshops. De thema’s van de workshops zijn:

  • Versnelde zeespiegelstijging. Wat als...
  • Stresstest, risicodialoog, ruimtelijke adaptatie – hoe hou je het hoofd boven water?
  • Evacueren… begin er maar aan
  • De burger is ook een mens
  • De omgevingsvisie: dé kans voor integratie van klimaatadaptatie?!

Voor meer informatie over de workshops klikt u hier.

Na de workshops kunt u onder genot van een drankje en hapje napraten. Rond 17.30 uur is de Gebiedsconferentie afgelopen.

Locatie

De Gebiedsconferentie wordt georganiseerd in:

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996 (Wilhelminapier)

in Rotterdam.

Klik hier voor de routebeschrijving met OV, auto, watertaxi en fiets.

Direct aanmelden